040 2522559
Eindhoven
040 2522559
Eindhoven

Beeldende therapie

Beeldende
therapie

Helpt
bij

Werkt
zo

Meer
info

Beeldende therapie

Je ontdekt jezelf, waar je comfortzone eindigt

In de beeldende oefeningen kun je direct in het klein ervaren, waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Hierdoor kun je meteen merken wat het met je doet en verschillende manieren ontdekken en uitproberen om er anders mee om te gaan.

Je gaat aan de slag met oefeningen waarbij we vaak gebruik maken van beeldende materialen (zoals verf, klei en krijt). Je gaat dus op een actieve en inzichtgevende manier aan de slag. Door de oefeningen naadloos aan te laten sluiten bij jouw hulpvraag kom je tot verandering, ontwikkeling, verwerking of acceptatie.

Beeldende therapie is een op zichzelf staande behandeling, maar kan ook heel goed worden ingezet in combinatie met bijvoorbeeld gesprekken met een andere hulpverlener.

De kracht van Beeldende therapie

Beeldende therapie (ook bekend als Creatieve therapie) valt onder de Vaktherapieën, net zoals muziektherapie, dramatherapie, danstherapie, PMT en speltherapie.
Vaktherapie onderscheidt zich van andere therapieën door het ervaringsgerichte karakter. In plaats van alleen praten, worden klachten ook zichtbaar in het ‘doen’.

Het vervliegt niet

Het visuele resultaat van een oefening geeft je direct nieuwe inzichten en helpt je stil te staan bij wat er speelt. Of dit nu een belemmerend patroon is, een moeilijke emotie of een verborgen behoefte. De patronen die je tijdens de oefeningen tegenkomt hebben een direct verband met hoe je dingen in je dagelijks leven aanpakt.
Ook later kun je terugkijken op de resultaten van de verschillende oefeningen en nieuwe inzichten opdoen.

Cliënten zeggen

Ik had het werkelijk nooit kunnen bedenken dat werken met je handen je problemen kunnen verwoorden en ook nog een oplossing in zich konden dragen.

Jetteke, 53 jaar

Bij Sanne heb ik op een creatieve manier leren om gaan met mijn emoties.

Jousra, 18 jaar

Door Beeldende therapie stopte ik met mijn problemen in te pakken met woorden maar kwam ik ze juist stuk voor stuk onder ogen.

Koen, 35 jaar

Doordat ik op een praktische/beeldende manier aan mijn onverwerkte verleden kon werken, heb ik het idee hierdoor meer ‘ver-werkt’ te hebben, dan dat ik met alleen verbale therapie had kunnen bereiken.

Maaike, 46 jaar

Mijn keuze voor non-verbale therapie was een bewuste; ik had een aantal ervaringen met hulp, waarbij ik me vaak niet gehoord had gevoeld. Voor mij was de aanpak van Sanne een verademing omdat zij de therapie zoveel mogelijk liet aansluiten op mij als persoon.

Elizabeth, 61 jaar

Ik heb mijn angst voor afwijzing opzijgezet en geleerd bij mezelf te blijven. Wat een ruimte!

Caroline, 29 jaar

Dankzij Sanne ben ik weer positief naar mezelf gaan kijken waardoor ik ook meer in mezelf ben gaan geloven.

Willem, 21 jaar